Σας καλωσορίζουμε και σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας στο 2nd InvestGR Forum 2019: Foreign Investments in Greece!

Τον περασμένο Ιούλιο, από το ίδιο αυτό μέρος, ανακοινώσαμε ότι το InvestGR Forum θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Είμαστε, λοιπόν, σε καλό δρόμο… Φιλοδοξία μας είναι αυτή η πρωτοβουλία να γίνει ετήσιος «θεσμός».

Έξι πάνελ συζητήσεων και τριάντα τρεις διακεκριμένοι ομιλητές (πολιτικοί, επικεφαλής πολυεθνικών εταιρειών, ακαδημαϊκοί και ειδικοί) ανέδειξαν πέρυσι τις βασικές παραμέτρους που μπορεί να επηρεάσουν τη λήψη μιας επενδυτικής απόφασης.

Φέτος, επανερχόμαστε δριμύτεροι.

Λίγες μόλις ημέρες μετά τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικέε εκλογές, το 2nd InvestGR Forum 2019 δίνει το βήμα στους εμπλεκόμενους εταίρους, για να διατυπώσουν θέσεις και προτάσεις ως npos την εικόνα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού και τις αναγκαίες βελτιώσεις του επενδυτικού πλαισίου της χώρας.

Μπροστά σας έχετε μια γεμάτη ημέρα: Ομιλίες από σημαντικούς θεσμικούς εκπροσώπους, μια μοναδική έρευνα για το πως μπορεί η Ελλάδα να πετύχει γρήγορη βιώσιμη ανάπτυξη, πέντε θεματικά πάνελ συζητήσεων, μια έρευνα – βαρόμετρο για την εικόνα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού και, τέλος, τον «Δεκάλογο για τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα».

Ρωτούν πολλοί: «Μα, μένει τίποτε από αυτές τις συζητήσεις;» Πιστεύω, παρά την επικρατούσα άποψη, ότι ναι, μένει για όσους θέλουν να ακούσουν, ένθεν κακείθεν. Γιατί, εν τέλει, η χώρα θα πάει μπροστά όταν ο καθένας, από τη δική του θέση ευθύνης και τον ρόλο που του αναλογεί, πράξει τα δέοντα, ώστε να βελτιωθεί το επενδυτικό πλαίσιο και να αυξηθούν στον αναγκαίο βαθμό οι ξένες – και, φυσικά, και οι εγχώριες – επενδύσεις στην Ελλάδα.

Avδρέας Γιαννόπουλος

PUBLIC AFFAIRS AND NETWORKS

www.paandn.gr