Στις αρχές του 2018, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. Emmanuel Macron, προσκάλεσε στις Βερσαλλίες 140 CEOs ξένων πολυεθνικών εταιρειών, παρουσία 15 Υπουργών του (!), για να μοιραστεί μαζί τους το όραμά του για τη Γαλλία ως ελκυστικό προορισμό ξένων άμεσων επενδύσεων.

Ιδού, λοιπόν, ο δρόμος και για την Ελλάδα.

Ναι, η Ελλάδα μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να αποτελέσει προορισμό ξένων άμεσων επενδύσεων!

Αυτή είναι, άλλωστε, και η επιθυμία των στελεχών των ξένων εταιρειών που λειτουργούν στη χώρα μας. Να πείσουν, δηλαδή, τις μητέρες–εταιρείες να τοποθετήσουν την Ελλάδα στον χάρτη των πιθανών επενδύσεών τους.

Για να συμβεί, όμως, αυτό, θα πρέπει και η Πολιτεία να κατανοήσει τις ανάγκες και, κυρίως, να εφαρμόσει τις προτάσεις των ξένων εταιρειών, οι οποίες αποσκοπούν στη βελτίωση του πλαισίου για την υποδοχή ξένων επενδύσεων στη χώρα.

Αυτή τη σκοπιμότητα, της ανάδειξης δηλαδή της Ελλάδας ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού, φιλοδοξεί να υπηρετήσει το ΕΤΗΣΙΟ FORUM «InvestGR – ΞΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».

Φέτος, θα τεθούν τα θεμέλια, ώστε, κάθε χρόνο, να επαναλαμβάνεται αυτό το FORUM, με τη συμμετοχή κορυφαίων θεσμικών εκπροσώπων της ελληνικής Πολιτείας και των επικεφαλής των ξένων εταιρειών στην Ελλάδα.

Σε ένα διάλογο καλοπροαίρετο, χωρίς ανούσιες ωραιοποιήσεις και, κυρίως, με θέσεις και προτάσεις ένθεν κακείθεν, για να πάει η Ελλάδα μπροστά και μακριά!

 

Ανδρέας Γιαννόπουλος

PUBLIC AFFAIRS AND NETWORKS

www.paandn.gr