Κώστας Μητρόπουλος

Κώστας Μητρόπουλος

Κώστας Μητρόπουλος

Ο Κώστας Μητρόπουλος είναι Εντεταλμένος Σύμβουλος της PwC στην Ελλάδα, υπεύθυνος για την ανάπτυξη εργασιών του τμήματος Advisory. Μεταξύ 2016 και 2017 ήταν και Διευθύνων Σύμβουλος της PQH, της Ενιαίας Ειδικής Εκκαθάρισης A.E., η οποία έχει αναλάβει την εκκαθάριση 16 ελληνικών τραπεζών. Η PQH αποτελεί την μεγαλύτερη εν λειτουργία πλατφόρμα ανακτήσεων στην Ελλάδα με σύνολο χαρτοφυλακίου μεγαλύτερο των €12 δις.

Ο Κώστας Μητρόπουλος υπήρξε, μεταξύ Ιούλιο 2011 και Αύγουστο 2012, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Στο διάστημα αυτό συντόνισε 18 συναλλαγές και ολοκλήρωσε τρεις πριν την παραίτησή του, συγκεντρώνοντας €1.2 δις συνολικά.

Ο Κώστας Μητρόπουλος μέχρι τον Ιούλιο του 2011 ήταν ο Εκτελε-στικός Πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurobank EFG Equities ΑΕΠΕΥ και Επι-κεφαλής της Global Equity Investment Banking, Brokerage & Private Equity του ομίλου Eurobank EFG με εργασίες στην Ελλάδα, Τουρκία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Σερβία. Υπήρξε ο ιδρυτής και μέχρι το 2008 Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της KANTOR Σύμβουλοι Επιχειρήσεων ΑΕ., μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες συμβούλων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, με γραφεία στις Βρυξέλες, Βαρσοβία, το Βουκουρέστι και τη Σόφια.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην Coopers & Lybrand στην Αγγλία. Ο Κώστας Μητρόπουλος είναι μέλος του Global Advisory Council του London Business School. Έχει χρηματίσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΧΑΕ, της ΝΙΚΑΣ, της LogicDIS, της Λέσχης Επιχειρηματικότητας και του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου.

Ο Κώστας Μητρόπουλος είναι μηχανολόγος ηλεκτρολόγος του ΕΜΠ με μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων και τα οικονο-μικά με ΜΒΑ από το Imperial College και PhD από το London Business School. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 15 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά σε θέματα ενέργειας και στρατηγικής και πολλά άρθρα σε επαγγελματικά περιοδικά και εφημερίδες.