Ηλίας Αθανασίου

Ηλίας Αθανασίου

Ηλίας Αθανασίου

Ο Ηλίας Αθανασίου ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Enterprise Greece το Μάιο του 2017. Έχει πλέον των 20 ετών εργασιακή εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα σε διάφορους τομείς, όπως ασφάλειες, χρηματοοικονομικά, τυχερά παιχνίδια και ψυχαγωγία.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, έχει εργαστεί σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, συμμετέχοντας στην ανώτατη διοικητική ομάδα τους, με ευθύνη για τις διεθνείς τους δραστηριότητες αλλά και την επέκτασή τους σε νέες αγορές.Έχει συμμετάσχει σε πολύπλοκες διεθνείς συναλλαγές, όπως εξαγορές και συγχωνεύσεις, συγκέντρωση κεφαλαίων μέσω τοπικών και διεθνών κεφαλαιαγορών, σε στενή συνεργασία με διάφορα Χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο και μεγάλες διεθνείς εμπορικές και επενδυτικές τράπεζες.

Επιπλέον, έχει απασχοληθεί σε νέα αναπτυξιακά έργα και σε προώθηση εξαγωγών σε περισσότερες από 40 αγορές, σε όλες τις ηπείρους. Είναι κάτοχος πτυχίου B.Sc. στο Mάρκετινγκ από το ULV Καλιφόρνια (Sum Cum Laude), M.Sc. στα Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο Strathclyde και διαθέτει την παγκοσμίως αναγνωρισμένη επαγγελματική πιστοποίηση CFA.