Γιώργος Ιωάννου

Γιώργος Ιωάννου

Γιώργος Ιωάννου

Ο Γιώργος Ιωάννου είναι Καθηγητής του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Διοικητικής Επιστήμης. Έχει διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Συστημάτων του Virginia Tech, όπου διεύθυνε το Εργαστήριο Ολοκλήρωσης Συστημάτων Παραγωγής και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στη Διοικητική των Επιχειρήσεων με Διεθνή Προσανατολισμό (MBA International) του ΟΠΑ.

Απέκτησε Δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MSc/DIC) σε Βιομηχανικά Ρομπότ και Αυτοματισμούς Παραγωγής από το Imperial College, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο. Ήταν Μεταπτυχιακός Ερευνητής στο Institute for Systems Research του Πανεπιστημίου του Maryland στο College Park, ΗΠΑ, απ’ όπου απέκτησε το Διδακτορικό Δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού.

Η ερευνητική του δραστηριότητα επικεντρώνεται στην ποσοτική και αναλυτική μελέτη επιχειρησιακών συστημάτων, συνδυάζοντας αλγοριθμικές προσεγγίσεις με τεχνολογίες πληροφορικής για την επίλυση των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σημερινές εταιρίες, οργανισμοί και δίκτυα εφοδιαστικών αλυσίδων. Η έρευνά του χρηματοδοτήθηκε από πολλαπλούς δημόσιους ερευνητικούς φορείς και ιδιωτικές εταιρίες στην Ελλάδα, Ευρώπη και ΗΠΑ, και το έργο του έχει δημοσιευθεί σε σημαντικά ακαδημαϊκά περιοδικά με θεματολογία που ποικίλει από το χωροταξικό σχεδιασμό βιομηχανικών συστημάτων ως τα Συστήματα Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων.

Έχει μεγάλο συμβουλευτικό έργο σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, ενώ ήταν υπεύθυνος για εκπαιδευτικά σεμινάρια σε στελέχη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχει τιμηθεί με το βραβείο Microsoft Excellence in Education και με πολλά αριστεία διδασκαλίας για τα μαθήματα που διδάσκει στα MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου.