Γιάννης Καντώρος

Γιάννης Καντώρος

Γιάννης Καντώρος

Ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTERAMERICAN, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Αποφοίτησε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με την ειδικότητα του Χημικού Μηχα-νικού και στη συνέχεια απέκτησε τίτλο MBA από το Cardiff Business School.

Ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία του ως στέλεχος Πωλή-σεων σε πολυεθνικές εταιρίες, όπως οι Bausch & Lomb και Rhone Poulenc Hellas. Συνέχισε εργαζόμενος στον ασφαλιστικό κλάδο. Η συνεργασία του με τον Όμιλο Εταιριών INTERAMERICAN ξεκίνησε το 2000, με την ανάληψη καθηκόντων Διευθυντή Marketing, θέση από την οποία εξελίχθηκε στη συνέχεια σε Γενικό Διευθυντή Marketing και Πωλήσεων. Τον Απρίλιο του 2015, ανέλαβε επιπλέον καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Ασφαλιστικών Εργασιών του Ομίλου INTERAMERICAN, έως τον Νοέμβριο του 2016, οπότε και ορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου.

Παράλληλα, συμμετέχει στα Διοικητικά Συμβούλια των Ασφαλιστικών Εταιριών: INTERAMERICAN ΖΩΗΣ Α.Ε., INTERAMERICAN ΖΗΜΙΩΝ Α.Ε., INTERAMERICAN ΒΟΗΘΕΙΑΣ Α.Ε. και ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Α.Ε.. Έχει εκλεγεί Μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Επικουρικού Κεφαλαίου και είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλίσεων Υγείας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Στο πλαίσιο της επαγγελματικής του κατάρτισης, ολοκλήρωσε το Executive Management Program στο Ashridge Business School, όπως επίσης και το ACHMEA Senior Leaders Program στο Bled School of Management.