Γιώργος Δουκίδης

Γιώργος Δουκίδης

Γιώργος Δουκίδης

Ο Γεώργιος Ι. Δουκίδης είναι καθηγητής στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν και Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του ΟΠΑ, το οποίο ίδρυσε το 1993 και είναι διευθυντής, με τους 30 ερευνητές του και τα 40 διεθνή ερευνητικά έργα που έχει εκτελέσει με επιτυχία, είναι από τα μεγαλύτερα στην ειδίκευσή του στα Ευρωπαϊκά Business Schools.

Η ερευνητική αριστεία του ELTRUN έχει αναγνωρισθεί διεθνώς με το Πανευρωπακό Microsoft Retail Application Development (RAD) award το 2002, το Πανευρωπαϊκό Βραβείο Case Study στην κατηγορία “Knowledge, Information and Communication Systems Management” το 2009 και το Πανευρωπαϊκό βραβείο ECR Europe καινοτομίας στο λιανεμπόριο το 2015. Είναι πτυχιούχος μαθηματικός του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος MSc στην Επιχειρησιακή Έρευνα και διδακτορικού στην Τεχνητή Νουμοσύνη από το London School of Economics (LSE), όπου δίδαξε την περίοδο 1982-1990.

Έχει διατελέσει Επισκέπτης Καθηγητής στο LSE και Brunel University ενώ έχει διδάξει σε κορυφαία Ευρωπαϊκά Business Schools (LBS, CBS κλπ). Έχει υποστηρίξει σε θέματα επιχειρηματικής ανάπτυξης και αναδιοργάνωσης, καινοτομίας και ηλεκτρονικού επιχειρείν δεκάδες εθνικές και διεθνείς επιχειρήσεις ως σύμβουλος διοίκησης ή/και μέλος ΔΣ, ενώ έχει διατελέσει Πρόεδρος του ΤΑΝΕΟ (Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας).